Sluit via A1 Snel alle benodigde verzekeringen af

Vandaag de dag is het belangrijk dat je als consument verzekeringen afsluit waarmee je zoveel mogelijk risico’s uitsluit.

Verzekeringen zijn persoonlijk en daarom afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen.

Bij A1 Hypotheken kun je uit meer dan 20 verzekeringen kiezen die bij je persoonlijke situatie horen.

Hieronder vind je ieder geval een overzicht van de meest belangrijke verzekeringen.

Bel ons voor advies en dan kijken we samen wat belangrijk is voor je.

OPSTALVERZEKERING

Bij een opstalverzekering verzeker je de herbouwwaarde van je woning. Met herbouwwaarde wordt nl. het bedrag verzekerd die je nodig hebt als je woning, bijvoorbeeld door een brand, volledig verwoest wordt en het helemaal opnieuw gebouwd moet worden. Voorwaarde is wel dat de woning op dezelfde plaats met dezelfde grootte gebouwd moet worden.

Over het algemeen wordt de eigen woning in Nederland gefinancierd met een hypotheek. De geldverstrekker stelt bij het verstrekken van de hypotheek altijd de eis dat de woning verzekerd moet worden. Indien je dit niet doet, zal een hypotheek dan ook niet mogelijk zijn.

Mocht je je hypotheek nl. niet meer kunnen betalen, dan kun je altijd nog het woning verkopen om je lening terug te betalen. Maar als de woning afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom eisen de geldverstrekkers dat de woning goed verzekerd is. Ook als je woning hypotheekvrij is, adviseren wij om een verzekering voor je woning af te sluiten. Als je woning nl. afbrandt, kost het namelijk nog steeds veel geld om een nieuw woning te kopen of te bouwen.

De herbouwwaarde kun je het beste vaststellen door gebruik te maken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type woning, de kwaliteit van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Indien je woning verzekerd is op basis van een herbouwwaardemeter, verlenen veel verzekeraars een garantie tegen onderverzekering. Zo hoef je bij een eventuele schade niet bang te zijn dat je misschien niet voldoende verzekerd bent. Om deze garantie te houden moet je wel om de vijf jaar een nieuwe herbouwwaardemeter invullen.

INBOEDELVERZEKERING

Bij een inboedelverzekering verzeker je je spullen in je woning tegen een aantal risico’s, zoals inbraak, brand, waterschade. Onder inboedel vallen al je spullen die je zo op kunt pakken en mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Alles wat vast zit aan de woning en je dus niet kunt weghalen zonder het te beschadigen, valt onder de opstalverzekering. 

Het verzekerd bedrag wordt over het algemeen vastgesteld door middel van een inboedelwaardemeter. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op een onderzoek wat ieder jaar wordt gedaan naar de inboedels van vele huishoudens in Nederland. Hieruit blijkt dat de waarde van inboedels makkelijk bepaald kan worden aan de hand van slechts een paar gegevens. Alle verzekeraars bieden je de mogelijkheid om de verzekering op basis hiervan af te sluiten. Indien je inboedel verzekerd is op basis van een inboedelwaardemeter, verlenen de verzekeraars een garantie tegen onderverzekering. 

In sommige gevallen werkt een waardemeter niet. Dat gebeurt vooral bij erg grote huizen of hoge inkomens. In die gevallen moet je alsnog zelf inschatten wat de waarde is van je inboedel. 

Een inboedelverzekering sluit je voor minimaal 1 jaar. Daarna kun je de verzekering per maand opzeggen. Ga je samenwonen met je partner en heeft hij of zij ook een inboedelverzekering of opstalverzekering? In dit soort situaties geldt dat de verzekering die het langst loopt, moet blijven lopen. De kortst lopende verzekering kun je dan opzeggen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan mag je ze allebei opzeggen. Kijk in dat geval welke verzekering voor jullie het voordeligst is of sluit een geheel nieuwe verzekering af.

 

AUTOVERZEKERING

Een autoverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen), die je afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen wel of niet kunt afsluiten. 

 • De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Hierbij verzeker je de schade die je met je auto aan andere partijen toebrengt. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd. 

 • Volledig casco (allrisk) dekking

Is je auto jonger dan 7 jaar? Dan adviseren wij een volledig casco dekking (all-risk). Met een casco dekking is ook schade aan je eigen auto verzekerd. Hierbij kun je denken aan ruit-, brand-, diefstal- en stormschade. Daarnaast biedt de verzekering ook dekking tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme. De premie is afhankelijk van de (dag) waarde van de auto.

 • Beperkt casco

Is je auto 7 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking.
Hiermee ben je verzekerd tegen ruit-, brand-, diefstal- en stormschade.
De schade is gedekt op basis van dagwaarde. Zelf veroorzaakte schade aan je auto is niet verzekerd.

 • De schadeverzekering inzittenden (SVI)

Een schadeverzekering inzittenden keert de daadwerkelijke geleden schade (met een bepaald maximum) na een ongeluk uit. Het kan gaan om letselschade, schade aan kleding en bagage in de auto, smartengeld, derving van levensonderhoud en uitvaartkosten. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een auto-ongeval is meeverzekerd. De verzekering biedt dekking, ook als er geen sprake is van invaliditeit of dood.

 • De ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

De ongevallenverzekering inzittenden is vergelijkbaar met de SVI, alleen de ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit, terwijl de SVI de reële schade vergoedt. Vooral bij blijvend letsel kan dit een belangrijk verschil maken. Daarnaast wordt bij de OVI geen materiële schade vergoed. Daarom adviseren wij de schadeverzekering inzittenden af te sluiten.

 • Verkeersrechtsbijstand

Met een verkeersrechtsbijstand is juridisch hulp bij het verhalen van schades op een schuldige partij verzekerd. De verzekering biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd. Bij een volledig casco dekking is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij over het algemeen meeverzekerd. Kies je voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Wij raden dan aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten.

 • Tweede auto / oldtimer verzekeren?

Deze verzekeringen bied je de mogelijkheid om je tweede auto tegen dezelfde gunstige voorwaarden te verzekeren. Met de tweede gezinsautoverzekering krijg je (onder bepaalde voorwaarden) dezelfde bonus-maluskorting als de eerste auto. Daarnaast bouw je met de tweede auto ook schadevrije jaren op.

Voor je oldtimer kun je naast de WA verzekering ook voor de aanvullende dekkingen, zoals brand, diefstal of volledig casco, kiezen. In dat geval is een taxatierapport verplicht.

 

DOORLOPENDE REISVERZEKERING

Lekker op vakantie, een weekendje weg of een dagje naar het buitenland?Dan wil je lekker genieten en niet aan de verzekeringen denken.

Met de doorlopende reisverzekering kun je de mogelijke risico’s tijdens je vakantie afdekken.

De doorlopende reisverzekering kan opgebouwd worden met de volgende rubrieken:

 • Reisbagage
 • Reisongevallen
 • Geneeskundige kosten
 • Geld en reischeques
 • Wintersport (skiën en snowboarden)
 • Rechtsbijstand
 • Hulp en huur vervoermiddel
 • Extra sportuitrusting

Wil je een reisverzekering voor een éénmalige vakantie, dan kun je kiezen voor een korte reisverzekering.

Voor de verzekeringen kun je kiezen tussen een Europadekking of Werelddekking. Je (doorlopende) reisverzekering kun je uitbreiden met een annuleringsverzekering.

Hierbij verzeker je nl. het risico dat je door (vervelende) omstandigheden je reis moet annuleren of afbreken. Vind de annulering met een geldige reden plaats, dan krijg je de vakantiekosten (reis en verblijf) terug.

Of heb je samen met een vriend of vriendin een reis geboekt en hebben jullie allebei een annuleringsverzekering afgesloten? Dan mag jij bij een annulering van je reisgenoot ook de reis annuleren.

Bereken hier wat je maandelijks voor je (doorlopende) reisverzekering en/of annuleringsverzekering kwijt bent. 

UITVAARTVERZEKERING

Bij een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van je uitvaart. Je nabestaanden hebben zo geen zorgen over hoge uitvaartkosten en de uitvaartverzorger helpt je nabestaanden een mooi afscheid te regelen in de moeilijke periode na overlijden.

WAAROM IS EEN UITVAARTVERZEKERING BELANGRIJK?

 • Je nabestaande(n) hoeven niet de kosten voor de uitvaart te betalen
 • Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • De uitvaartverzekeraar helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en de draad weer op te pakken
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
 • Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering altijd aanpassen aan je wensen

Je kunt een uitvaartverzekering tot je 75e levensjaar afsluiten. Daarbij kun je, als je wilt, je partner en/of kind(eren) mee verzekeren. Kinderen tot 25 jaar zijn voordelig meeverzekerd op jouw polis tegen een kinderpremie.

Ben je ouder dan 75 jaar? Dan kun je kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of depositofonds.

Uitvaartverzekering in diensten of geld?

Wil je dat de uitvaartverzekeraar je nabestaanden helpt bij het regelen en verzorgen van de uitvaart? Kies dan voor een uitvaartverzekering in diensten. De verzekeraar verzorgt dan voor de nabestaanden de uitvaart en de belangrijkste diensten van de uitvaart zijn verzekerd.

Wil je graag dat je nabestaanden vrijheid hebben voor keuze in uitvaartverzorger of wil je een uitvaart in het buitenland? Dan kun je beter een volledig geldbedrag verzekeren. Dit kan met de uitvaartverzekering in geld.

Bel ons voor een vrijblijvend advies naar 085-743 0060 of vragen die u heeft over de verzekering!

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Met een overlijdensrisicoverzekering blijven uw nabestaanden goed verzorgd achter zodat ze bijvoorbeeld in de eigen woning kunnen blijven wonen of dat het gezinsinkomen op peil blijft.

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak gekoppeld aan de hypotheek. Bij een overlijden wordt dan (een deel van) de hypotheekschuld afgelost waardoor de maandelijkse woonlasten verlaagd worden.

Bij een overlijdensrisicoverzekering kun je kiezen voor een eenmalige of een periodieke uitkering. Bij een eenmalige uitkering keert de verzekering in één keer een bedrag uit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek aflossen.

Je kunt ook kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering met een periodieke uitkering. Je hebt daarbij ook de keus uit een tijdelijke of een levenslange uitkering. Met de periodieke uitkering kun je bijvoorbeeld het inkomen tijdelijk of levenslang aanvullen.

Er zijn 3 verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen:

 • Gelijkblijvende risicoverzekering

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Dit geldt ook voor de premie. Een gelijkblijvende uitkering is handig als je een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd niet verandert, zoals bijvoorbeeld bij een gelijkblijvende hypotheekschuld.

 • Lineair dalende risicoverzekering

Bij deze vorm van de overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag elk jaar met een gelijk bedrag. Een lineair dalende uitkering is handig als je een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd ook gelijkmatig afneemt zoals een lineaire hypotheekschuld of een persoonlijke lening. De premie is lager dan van een gelijkblijvende of annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering omdat je voor een steeds lager bedrag verzekerd bent. Een opvallende eigenschap van een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is dat je de laatste jaren van de verzekering geen premie meer hoeft te betalen.

 • Annuïtair dalende risicoverzekering

Het bedrag dat je verzekert daalt elk jaar met een percentage. Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering hoort een ‘dalingspercentage’ tussen de 4% en 8%. Een opvallende eigenschap van een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering is dat je de laatste jaren van de verzekering geen premie meer hoeft te betalen (meestal de laatste vijf jaar niet meer, afhankelijk van de looptijd van de verzekering). Een annuïtair dalende uitkering is handig als je een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd ook afneemt zoals een annuïtaire hypotheekschuld.  De premie is lager dan bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering omdat je naarmate de jaren verstrijken voor een steeds lager bedrag verzekerd bent.

Bel ons voor een vrijblijvend advies naar 085-743 0060 of vragen die u heeft over de verzekering!

WOONLASTENVERZEKERING

Een woonlastenverzekering keert uit bij een inkomensdaling als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Met zo’n verzekering kun je dan gedurende de verzekerde periode de maandelijkse hypotheeklasten blijven betalen.

Alvorens je de afwegingen kunt maken of een woonlastenverzekering nut heeft, is het belangrijk dat je inzicht hebt in je inkomen mocht je arbeidsongeschikt of werkloos worden. Hierbij worden ook de volgende afwegingen betrokken:

 • Heb je misschien voldoende eigen vermogen om het risico op te vangen?
 • Kun je besparen op uitgaven of kan je partner (meer) gaan werken?
 • Soms bieden werkgevers al een (collectieve) verzekering aan of ben je al standaard verzekerd door je werkgever. Het is belangrijk dit eerst uit te zoeken anders betaal je onnodig premie.
 • De overheid heeft ook verschillende vangnetten voor inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid (WIA) en werkloosheid (WW).

Kun je desondanks de hypotheek niet meer opbrengen bij eventuele arbeidsongeschiktheid of werkloosheid? Dan is een woonlastenverzekering een optie.

Hypotheek AflosVerzekering

Sinds kort is het ook mogelijk om een Hypotheek AflosVerzekering af te sluiten. De Hypotheek AflosVerzekering keert bij arbeidsongeschiktheid een eenmalig bedrag. De uitkering wordt in eerste instantie aan de geldverstrekker gedaan. Dit bedrag wordt namelijk gebruikt om de top van de hypotheek af te lossen. De maandlasten van de hypotheek worden hierdoor blijvend verlaagd en er is geen sprake van een restschuld.

Bel ons 085-743 0060 voor een vrijblijvend advies of vragen die u heeft over de verzekering!

 

Close Menu
Close This Panel